Livet som mamma til Nicolai og Filippa

onsdag 9 december 2009

Lite söööövn...

Hva gjör man når man har et lite stykke bebis som nekter å sove i egen seng? Som nekter å evnt. ligge i midten av store senga oppe ved hodeenden?
Jo, dette er da min forsökskanin på dette området. Lille frökna.
Sönnen sov selv fra förste dag, men til gjengjeld ville han ha mat annenhver time istedet, noe frökna gjör bedre enn han. Her spises det ca hver 3 time. Noen ganger smygspises det mellom måltidene også, men i hovedsak hver 3 time. Ibland 4.

Dette med sövn. For nöyaktig 2 uker siden sov jeg tydligvis min siste "8-timers" på en veldig god stund...det virker slik. Nå er det derimot 5 timer max som er den nye trenden som vi har slengt oss på. Mannen borskjemt får kose puta litt extra faktisk.
Hun har siste nattmat rundt 5, så litt rutiner på det har det alt blitt. Men da er mamman såpass våken(om man kan väre våken ved 5-slaget) at hun ikke sovner om igjen. Noen ganger fölger lillefrökna med opp, andre ganger forblir hun i senga godt inkröpet under pappas arm(av alle steder).
Og vi snakker hodet godt oppkjört i armkroken!
Forrige uke kjente jeg lukten av deodorant av den lilles hodehår. Ellers er hun snill som et lam.
Har gjerne litt skrik og ubehagligheter på kveldstid. Begynner gjerne rundt 20, og fra og til fram til mammas og pappas leggedags ved 23 tiden. Gjerne litt etter det og. Inatt kom mannen inn i seng rund 03.00 for å legge seg og lillen. Da hadde jeg fått sove siden 23. Mat på menyen, så nattings videre fram til 5, og deretter 7. Da sto vi opp.

Sönnen ble kjört til sin far på mandag, skal hentes igjen på fredag. Mannen begynte jobbe igjen denne uken også. Så nå er det bare oss jentene som koser oss. I går tilbrakte vi et antall timer på Nordby og fikk unna litt julegaver.

Idag kommer min far for å hilse på.

Ha en finfin dag!

2 kommentarer:

Ove Andrè, Stina Beate, Anders Kristoffer og Emma Victoria Klungreset. sa...

For et herlig header bilde av lille trulta, kan ikke noe for det, men synes hun har mange synlige trekk på pappa'n. Håper søvnen forbedrer seg med tiden, vips så går det opp et lys vettu :)

Lisa sa...

Hun er veldig lik sin far, og de trekkene blir mer synlig jo mer hun jevner seg ut. Men det gjör jo ikke noe:) Sövnene bruker komme etter en stund ja, men slitsomt mens den er ikke-tilstedevärende :p