Livet som mamma til Nicolai og Filippa

tisdag 2 mars 2010

Jävelgran og "Troll i trärne..."

Ja, det mener jeg bestemt. At det har gått troll i trärne...at det er en grunn til at det tar 3,5 time å felle 2 trär!!

Vi har 5 hektar mark/skog/land...whatever... som fölger med denne lille gården. Og så tenkte mannen avvirke litt av granträrne på andre siden sauehagen. De skaper veldig mye skygge, og så kan man vel få noen slanter for dem.
For et par uker siden fikk han fellt 1 tre. Motorsaga slutta helt enkelt å funke.
Den er nå på reparasjon.
Idag klarte han få igang reserven. Det förste treet fallt nokså kjapt.
Värre med det andre. Det ramlet ikke helt den tenkte veien, det lente seg heller innpå et annet tre.
Så da var det til å sage litt lenger opp på stammen i håp om å få treet til å falle som fölge av det. Näh! Hvorfor skulle det det?? Endte med at motorsagbladet satte seg bom fast, ikke bare én gang, men to faktisk.
Jeg "sprang" etter verktöy over sauehagen 2-3 ganger. Og å gå/springe i halvmeter snö er vel så där artig. Jeg ble dödssliten!
Når saga vel kom lös ved hjelp av spett, brekkjern og håndsag, endte det likevel at treet ramlet ned fra den avsagde delen og rett på stammen igjen. Fikk en Donald Duck-fölelse.
Trehelvetet ville ikke legge seg i bakken. ikke mindre enn 5 ganger saget gubben av en bit för den jävla grana la seg på bakken. Da var vi gjennomvåte av svette, og armer og bein som gelé.

Jeg har för hört om EDELGRAN. Nå har jeg stiftet bekjentskap med JÄVELGRAN!



Her sitter saga fast for andre gang:P

Og slik så det ut da han endelig hadde fått grana i bakken. Liggendes 5 meter skrått fra det opprinnelige utgangspunktet.

Inga kommentarer: